Yavru Balık Üretimhanesi kendinyap



Bu proje sayesinde kolayca yavru balık uretimhanesi yapıcaksınız bir nevi balık kuluckası













Yapılışı
Yapı marketlerde satılan plastik kaplardan küçük bir üretimhane yapımına başlayalım. Bize lazım olan üretim hanemizin büyüklüğüne karar vererek, kapları sayı ve büyüklüğüne karar vererek satın almak.


Bu üretim hanemizi yerleştireceğimiz stand basit olabilir.Veya yer durumuna göre daha farklı şekil yapabilirsiniz.







Bu stand çok basit bir stand.Ama işimizi fazlasıyla görür bence.Daha sonra plastik kaplarımızı deliyoruz. Daha sonra su tesisat borularından yapacağımız su taşıma sistemine geçeceğiz.



Su tesisat borularından fotoğarftaki basit şekilde üç tane yapacağız.Bu sistemde üç hazne kullanıldı.Bu açıdan üç tana hazırlayacağız.



Daha sonra haznelerin içinden yukarı basan suyun fazlalığını taşıması için fotoğraftaki başlıkları, işaretlenmiş yerlerden kesmemiz ve süzgeç haline getirmemiz lazım.Balık yavrularını çekmemesi için ince elyaf sarabiliriz.



Sonra deldiğimiz haznemize aparatı takıyoruz.yine haznemize yukarı temiz suyu taşıyacak hortum aparatınıda unutmadan takıyoruz.



Sonuç olarak, her hazneden fotoğraflardaki gibi  filtreye kirli suyu taşıyacak aparatımız olacak.Tabi yine temiz suyu yukarı taşıyan hortumumuzla birlikte.Haznelerin içinde suyu aşağıya taşıyacak borunun ağızlarını süzgeç şekline kesmeyi unutmayalım.





Artık en alttaki filtremizi hazırlayabiliriz.Önce bir plastik ile filtrenin altında boş alan bırakıyoruz.Bu boruların pislikten tıkanmaması ve suyun süzülerek aşağı inerken oksijen kazanması için gerekli.



Temiz suyu yukarı basacak kafa motorumuzu hortumunuda takarak filtrenin en altına yerleştiriyoruz.



Daha sonra biyabol ve benzeri bir filre malzemesini yeterli miktarda ekliyoruz ve üzerine bir plastik tabaka daha ekliyoruz.



Üzerine yine plastik bulaşık teli ekliyoruz su süzülerek oksijen kazanacak.Su parçacıklara bölünecek, katı pislikler tutulacak. Üzerine ince bir tabaka elyaf koyarak filtremizi hazır hale getiriyoruz.Filtremizin üst kapağını haznelerden gelen boruların içindeki suyu filtreye boşaltacak şekilde kesiyoruz.







Sistemi çalıştırıyoruz.Suyun orturmasını bir hafta beklersek güzel olur. Kapağın keserek hazırladığımızın kısmından su filtremize giriş yapıyor ve kafa motoru ile temiz olarak yukaru,sisteme geri dönüş yapıyor.







Balıklarımızı artık ekliyoruz.Yavrular için haznelerimizin içine yavruluk ekleyebiliriz.Eğer küçük boru parçalarını haznelerin içine bırakırsak balıklar için korunak ve yumurtlma alanı olur.







Üretim hane faliyete geçiyor artık yavaş yavaş.







Hayırlı uğurlu olsun.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Buzda kaymayan kışlık bot yapımı

Ucuz havyalardan kaliteli havya yapımı

bahçe tipi basket potası yapımı